PAMETNA RJEŠENJA ZA VAŠE IZAZOVE

Frotcom API: Put do učinkovitog upravljanja voznim parkom

Maksimalno iskorištavanje prikupljenih podataka

Frotcom sustav omogućuje vam da maksimalno iskoriste podatke prikupljene od vozila i vozača kroz API integraciju s vanjskim, vrhunskim IT sustavima.

Opće je poznato da Frotcomov sustav upravljanja voznim parkom omogućuje tvrtkama da pojednostave svoje poslovanje i prikupe vrijedne podatke o svojim vozilima i vozačima. Ipak, korisnost ovih podataka može se dodatno proširiti kroz Frotcomov API, koji omogućuje integraciju s vanjskim softverom.

Frotcomov API sadrži mogućnosti za izvlačenje vrijednih podataka iz vozila, uključujući položaje, brzine, alarme i putovanja. Štoviše, IT odjelima ili pružateljima usluga daje pristup svim bitnim procesima, od provjere autentičnosti do dohvaćanja podataka, zapisivanja i brisanja. Povratnom vezom omogućeno je da vanjske aplikacije pošalju u Frotcom sustav obavijesti, kao što su novi zadaci ili poruke vozačima. API također koristi RESTful dizajn i sam se dokumentira na mreži, što ga čini jednostavnim za korištenje.

Frotcom API pruža nekoliko integracija s vodećim IT sustavima u transportnoj i logističkoj industriji, ljudskim resursima, fakturiranju i ERP softverskim sustavima. Ove integracije omogućuju dijeljenje podataka između sustava, čineći upravljanje operacijama i praćenje performansi voznog parka lakšim.

Put do učinkovitijeg upravljanja voznim parkom

Mnogi upravitelji voznih parkova koriste Frotcomov API kako bi upravljanje vozilima učinili učinkovitijim. Integracijom Frotcomovog API-ja sa svojim back-office softverom, mogu povećati produktivnost eliminirajući potrebu za ručnim unosom podataka. Jednostavnije rečeno, bez da itko treba ručno unositi informacije, uredsko osoblje može se usredotočiti na vrjednije zadatke kako bi pomoglo u poticanju poslovanja. Također, budući da ne postoji ljudsko sučelje između Frotcoma i back-office softvera, upravitelji voznog parka mogu smanjiti šanse za pogreške koje se često javljaju kada se podaci ponovno upisuju.

Još jedna prednost Frotcomovog API-ja je skalabilnost budući da nema potrebe za zapošljavanjem više ljudi za upravljanje protokom informacija kako posao raste. Ovo može biti posebno korisno jer upravitelji voznih parkova dodaju više usluga, vozača i vozila svojim voznim parkovima.

Frotcom i Google

Jedna od posebnosti Frotcomovog API-ja je korištenje Frotcom podataka u Google tablici, što upraviteljima voznih parkova pruža praktičan i jednostavan način za pristup i analizu njihovih podataka. Osim toga, ova značajka će vam omogućiti dodjeljivanje zadataka vozačima ili promjenu statusa vozača. Zahtijeva osnovno poznavanje API-ja, skriptiranja i programskih jezika, ali ne zahtijeva profesionalne vještine programiranja.

S pristupom različitim opcijama integracije Frotcom API-ja, jednim klikom možete učiniti ono što obično traje satima. Drugim riječima, koristeći Frotcom API, možete pojednostaviti ili čak eliminirati zadatke upravljanja voznim parkom koji oduzimaju najviše vremena te biti učinkovitiji i produktivniji.

Ako želite saznati više o Frotcom API-ju i kako pojednostaviti operacije i poboljšati izvedbu svoje flote, posjetite stranicu značajki API-ja ili kontaktirajte člana našeg tima.:

Dino Štefanac