PAMETNA RJEŠENJA ZA VAŠE IZAZOVE

Ključne strategije u industriji kamionskog prijevoza

Uspostavljanje sigurnosne kulture jedan je od najizazovnijih zadataka u industriji prijevoza kamiona. Navodimo nekoliko strategija koje možete primijeniti kako biste osigurali svačiju sigurnost u svojoj tvrtki.

Industrija kamionskog prijevoza igra vitalnu ulogu u našem gospodarstvu. Ipak, također se suočava sa stalnim izazovima u održavanju sigurnosti svih vozača i robe koja se prevozi te u skladu sa zakonskim sigurnosnim propisima.

Ako ste upravitelj voznog parka ili vlasnik tvrtke u industriji cestovnog prijevoza, sigurnost i usklađenost vašeg voznog parka trebaju biti glavni prioritet. Sastavili smo popis ključnih strategija za sigurnije i usklađenije upravljanje voznim parkom koje bi mogle značajno utjecati na uspjeh i ugled vašeg prijevozničkog poduzeća.

Stvorite sigurnosnu kulturu
Kako biste njegovali sigurnosnu kulturu u svojoj tvrtki, zauzmite proaktivan pristup umjesto nametanja kaznenih i izoliranih sigurnosnih propisa. Osim toga, uspostavite otvorene kanale za zaposlenike da izraze svoju zabrinutosti za sigurnost i aktivno sudjeluju u inicijativama vezanim uz sigurnost. Kao rezultat toga, sigurnost će postati zajednička odgovornost i ključna komponenta identiteta tvrtke.

Vozači i ocijena na temelju iskustva
Izvrsna strategija je stvoriti procjenu za integraciju novih pokretača. Učinkovita procjena vozača i proces ukrcavanja ključni su za osiguranje da vaše poduzeće zapošljava samo kvalificirane, odgovorne vozače. Postavite jasne smjernice za razine iskustva u prijevozu kamiona, što rezultira sustavom koji prepoznaje iskustvo veteranskih vozača dok vodi nove vozače. Čineći to, ispunit ćete sigurnosne standarde i standarde sukladnosti, istovremeno potičući rast i razvoj svih pokretača tvrtke.

Koristite bodovne kartice
Tradicionalno, sustavi procjene oslanjaju se na sigurnosnu ocjenu prijevoznika za procjenu performansi vozača, što možda neće točno odražavati individualne napore. Kako biste se borili protiv ovog trenda, uvedite pojedinačne sigurnosne kartice za vozače kako biste pratili njihovu izvedbu, identificirali područja za poboljšanje i bili proaktivni u poboljšanju sigurnosti. Osim toga, pojedinačne kartice rezultata štite vozače tijekom revizija prijevoznika i prekršaja pokazujući njihovu predanost sigurnosti.

Potaknite suradnju i zajedničke sigurnosne vrijednosti
Suradnja između prijevoznika i vozača ključna je za poboljšanje sigurnosti u industriji kamionskog prijevoza. Promovirajte suradnju između prijevoznika i vozača implementacijom zajedničkih sigurnosnih vrijednosti, korištenjem prenosivih podataka i iskorištavanjem rasporeda tereta temeljenog na iskustvu kad god je to moguće. Ova će suradnja osigurati da vozači s odgovarajućim znanjem i vještinama budu dodijeljeni određenim zadacima, smanjujući rizike povezane s neusklađenim zadacima i povećavajući ukupnu sigurnost.

Za više informacija kontaktirajte člana našeg tima: Dino Štefanac