PAMETNA RJEŠENJA ZA VAŠE IZAZOVE

Kako obuzdati ili smanjiti troškove?

Budući da su vozni parkovi često najveći trošak tvrtki (troškovi voznog parka često su među 10 najvećih korporativnih troškova), oni su obično prvo mjesto za smanjenje troškova. Kao upravitelj voznog parka, stoga je ključno implementirati neke strategije smanjenja troškova koje ne ugrožavaju izvedbu vašeg voznog parka.

Razmislite o strategiji pravilne veličine svoje flote. Smanjenje veličine vašeg voznog parka omogućuje vam smanjenje ukupnih troškova kao što su gorivo, održavanje, troškovi guma, amortizacija i troškovi popravka u slučaju nezgode, koji su izravno povezani s veličinom vašeg voznog parka. Međutim, imajte na umu da smanjenje vaše flote predstavlja izazove, kao što su promjenjive stope iskorištenosti unutar flote zbog velike fluktuacije ili promjena zadataka.

Probajte smanjite broj nedovoljno iskorištenih vozila u svom voznom parku. Zaostala vozila, tj. neiskorištena vozila koja se drže u tvrtki kao "rezervna", ometaju napore za smanjenje troškova. Stoga bi odbacivanje ovih vozila mogao biti strateški korak kada želite smanjiti troškove u svom voznom parku.

Aktivno se uključite u upravljanje zalihama voznog parka. Na primjer, pretpostavimo da vozač uporno vozi manje od kilometraže koja ne pokriva rentabilnost. Ograničena količina zamjenskih vozila dostupnih od proizvođača originalne opreme (OEM) dovodi u pitanje opravdanost dodjele službenog vozila zaposlenicima koji ispunjavaju samo prag prihvatljivosti godišnjih kilometara prijeđenih na poslu. U ovom bi slučaju preraspodjela vozila i prebacivanje vozača na mjesečnu naknadu ili program nadoknade centa po kilometru bila dobra strategija za smanjenje troškova. Kako biste učinkovito upravljali svojim zalihama, također možete provoditi česta izvješća o iznimkama kako biste procijenili mjesečnu kilometražu tvrtke i odlučili ispunjavaju li vozači još uvijek uvjete za vozila koja osigurava tvrtka.

Upravitelji voznog parka nedvojbeno su ključni za pokretanje strategija smanjenja troškova i osiguravanje stalne optimizacije korištenja voznog parka. Štoviše, ključno je implementirati inovativne strategije za smanjenje troškova kako bi se tvrtke mogle snalaziti u složenosti današnjeg okruženja ograničenja opskrbe i ograničene raspodjele OEM-a, dok učinkovito obuzdavaju svoje troškove i ne ugrožavaju performanse flote.

Frotcom nudi značajke koje su posebno osmišljene kako bi spriječile nesreće i osigurale sigurnost vaših vozača te smanjili ukupni troškovi.

Frotcom vam može pomoći da osigurate sigurnost svojih vozača i voznog parka. Za više informacija kontaktirajte člana našeg tima: Dino Štefanac