PAMETNA RJEŠENJA ZA VAŠE IZAZOVE

Mogu li se troškovi goriva smanjiti?

Uzimajući u obzir izazove s kojima se prevoznici trenutačno suočavaju, potraga za maksimalnom optimizacijom dovela je do temeljne strategije: finog podešavanja upravljanja gorivom. Optimiziranjese ne odnosi samo na smanjenje troškova, već i na usvajanje održivosti kao vodećeg načela, budući da značajno smanjuje emisije ugljika vaših vozila. Pročitajte nekoliko savjeta koje možete primijeniti kako biste optimizirali upravljanje gorivom i smanjili troškove.

Pregledajte svoj trenutni način upravljanja gorivom

Procijenite svoju trenutni način upravljanja gorivom, koju koristite kao strateški vodič koji standardizira nadzor goriva, smanjuje zlouporabu i djeluje kao kontrolna mjera. Ispitajte njegovu učinkovitost i identificirajte područja za poboljšanje.


Standardiziranje praćenja goriva

Dobro strukturirana politika upravljanja gorivom trebala bi uključivati jasne smjernice o mjerenju, bilježenju i praćenju potrošnje goriva:

  • Postoje li automatizirani sustavi za točno praćenje potrošnje goriva?
  • Prikupljaju li se i analiziraju podaci redovito kako bi se identificirali trendovi ili anomalije?

Osim toga, ocijenite postojeće metode praćenja. Istražite prilike za implementaciju naprednih tehnologija ili softverskih rješenja za preciznije i učinkovitije praćenje, kao što su sustavi za praćenje goriva, GPS praćenje i softver za upravljanje voznim parkom. Time dobivate informacije u stvarnom vremenu u obrascima potrošnje goriva. Na taj način možete optimizirati rute i otkriti potencijalna područja za poboljšanje.
Frotcom nudi sveobuhvatan softver za upravljanje gorivom koji se integrira s vašim postojećim operacijama. Omogućuje točan i pouzdan nadzor goriva i nudi planiranje rute, praćenje vozila i planiranje održavanja. Štoviše, pružanjem pristupa podacima u stvarnom vremenu za učinkovitu optimizaciju vaših ruta, Frotcom može identificirati obrasce potrošnje, čime se poboljšava učinkovitost upravljanja gorivom i smanjuju troškovi.
Kao plus, napredne značajke i analitika softvera omogućuju vam da identificirate područja za poboljšanje, implementirate ciljane strategije i mjerite učinak svojih napora u upravljanju gorivom.
S Frotcomom možete otključati puni potencijal voznog parka, vodeći veću učinkovitost, održivost i profitabilnost.


Educirajte zaposlenike

Obrazujte svoje osoblje učinkovitom komunikacijom i obukom o vašoj politici upravljanja gorivom, najboljoj praksi potrošnje goriva, održavanju i rukovanju vozilom. Otvoreni dijalog potiče inovativne ideje za bolje upravljanje gorivom.


Smanjite zlouporabu službenih vozila

Prvo, procijenite mjere za kontrolu i praćenje uporabe vozila kako biste spriječili neovlaštenu upotrebu vozila i rasipanje goriva. Zatim primijenite stroge procedure kao što su dnevnik vozila, GPS praćenje ili pristup ključ karticom, promičući odgovornost.


Definirajte jasne procedure i smjernice

Pojednostavljeni postupci unutar transparentne politike upravljanja gorivom osiguravaju dostupnost i razumijevanje. Razmislite o pregledu i ažuriranju svoje politike upravljanja gorivom kako biste bili sigurni da je jednostavna za korištenje i dostupna svim uključenima. Također možete potaknuti svoje zaposlenike da se pridržavaju politike dodjeljivanjem nagrada pojedincima ili timovima koji pokazuju primjerne prakse upravljanja gorivom.

Poduzmite prvi korak prema optimizaciji upravljanja gorivom već danas istražujući Frotcomova sveobuhvatna rješenja. Obratite se članu našeg tima kako biste saznali više o tome kako naš sustav upravljanja gorivom može koristiti vašoj organizaciji i zakažite demonstraciju kako biste ga vidjeli na djelu.

Frotcom vam može pomoći da osigurate sigurnost svojih vozača i voznog parka. Za više informacija kontaktirajte člana našeg tima: Dino Štefanac