PAMETNA RJEŠENJA ZA VAŠE IZAZOVE

Iskustva portugalskog prijevoznika Transfradelos

Portugalska tvrtka implementirala je Frotcom kako bi ispunila svoje ciljeve upravljanja voznim parkom, a rezultati su nadmašili njezina očekivanja.

Transfradelos - Transportadora de Carga, Lda. osnovana je 1990. godine, a sjedište joj je u općini Vila Nova de Famalicão, Portugal.

Grupa Transfradelos, kojoj tvrtka pripada, poznata je grupacija za obradu drva koja se fokusira na sječu, transport i prenamjenu šumskog otpada za termoelektrane. Specijaliziran za cestovni prijevoz robe (unajmljeni teret) i bavljenje veleprodajom sirovog drva i njegovih nusproizvoda, Transfradelos trenutno upravlja voznim parkom od 44 vozila, sva opremljena Frotcomovim rješenjem za upravljanje voznim parkom.

Glavni izazov s kojim se suočila portugalska tvrtka, a koji je potaknuo prihvaćanje Frotcoma, bila je potreba za optimiziranjem i poboljšanjem rada prijevoza. Izazov bio je posebno kritičan u aktivnostima cestovnog teretnog prijevoza u trgovini drvetom. Osim toga, tvrtka je tražila strateškog partnera sposobnog ponuditi rješenja za smanjenje zastoja voznog parka i maksimiziranje učinkovitosti goriva.

Frotcom se pojavio kao preferirano rješenje zbog svojih posebnih značajki, izvrsne usluge i pouzdane podrške.

Nakon besprijekorne instalacije i suradnje između Transfradelosa i Frotcomovog tima, portugalska prijevoznička tvrtka odmah je počela uživati u prednostima dostupnih dijelova frotcomove aplikacije, kao što su:

  • Planiranje rute i praćenje
  • Upravljanje gorivom
  • Analiza ponašanja u vožnji
  • Praćenje vremena vožnje
  • Izvješća o upravljanju voznim parkom

Ovi dijelovi aplikacije poboljšale su sposobnost Transfradelosa da prati ponašanje vozača u vožnji, optimizira odabir rute za svaki zadatak i smanji troškove goriva. Prema povratnim informacijama kupaca, Frotcom je također značajno smanjio vrijeme zastoja vozila te samim time i do brže isporuke.

Avelino Reis, CEO da Transfradelos, podijelio je nekoliko misli o Frotcomu:
"Frotcomova podrška zaslužuje 5 zvjezdica. Uvijek smo bili dobro zbrinuti u svim našim zahtjevima. Osim toga, Frotcomov sustav nam je omogućio optimizaciju našeg voznog parka u pogledu kamiona i obrade šuma. Dao nam je bolju ideju za radno vrijeme naših operatera, što nam je omogućilo da pojednostavimo rad voznog parka."

Koristeći nekoliko značajki Frotcoma u skladu sa svojim potrebama, ova prijevoznička tvrtka progresivno je optimizirala svoje operacije voznog parka i smanjila troškove. Imamo puno povjerenje da će ovo partnerstvo nastaviti davati iznimne rezultate i željno očekujemo razvoj događaja koji donosi budućnost.

Ako se i vaša tvrtka suočava s ovim ili sličnim izazovima, obratite se članu našeg tima i počnite izvlačiti maksimum iz svoje flote pomoću našeg softvera za upravljanje voznim parkom.

Dino Štefanac
mobitel: +385 92 305 4222
e-pošta: dino@urar.hr